ESafety Hakkında

17.02.2023 140

 

 17-02-202317-02-2023

 








Hakkında

eSafety Label, öğretme ve öğrenme deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.

eSafety Label web sitesi, söz konusu olduğunda öğretmenler, okul müdürleri ve BİT yöneticileri için tek adres olmayı amaçlamaktadır.

·         okullarının çevrimiçi güvenliğini değerlendirme

·         iyileştirmek ve güçlendirmek için harekete geçmek

·         akranları arasında en iyi uygulamaları paylaşmak

eSafety Etiket Topluluğu sayesinde okullar kendi çevrimiçi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirebilir.

eSafety Etiket Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve irtibat noktalarından (Eğitim Bakanlıkları, üniversiteler, Daha Güvenli İnternet Merkezleri, vb.) oluşmaktadır!

eGüvenlik Etiketi - nasıl doğdu?

Sürekli gelişen bir kavram olarak, e-Güvenlik veya 'çevrimiçi güvenlik', kullanıcıların çevrim içi becerilerinin, tutumlarının ve davranışlarının yanı sıra eriştikleri içerik ve çalıştıkları çevrim içi bağlamı da kapsar. Okulların teknoloji kullanımlarını yönetmeye yönelik artan ihtiyaçlarının farkında olarak, bir dizi önde gelen teknoloji şirketi ve Eğitim Bakanlıkları, boşluğu gerçekten çok paydaşlı bir şekilde ele almak için European Schoolnet ile güçlerini birleştirdi.

eSafety Label girişimi, 2012'deki bu ortak taahhütten doğdu.

Pilot program

Proje resmi olarak 2012 Güvenli İnternet Günü'nde başlatıldı ve ardından okulların platformu ve artan sayıda özellik ve dil sürümünü test ettiği iki yıllık bir pilot program izledi. Okulların geri bildirimleri, okullara sunulan eGüvenlik Etiketi hizmetlerinin doğasını ve özellikle değerlendirme ve akreditasyon aracını şekillendirdi.

Bu test döneminin sonucu, okulların Değerlendirme Formunu doldurduktan sonra indirebilecekleri ve hem mevcut çevrimiçi güvenlik durumlarını hem de iyileştirilecek temel alanları anlamalarına yardımcı olacak kişiselleştirilmiş bir Eylem Planına olan ihtiyacı gösterdi. eGüvenlik Etiketi, Avrupa çapında hem ulusal hem de bölgesel düzeyde daha önce var olan girişimlerle uyumlu olacak şekilde şekillendirildi.

Araştırma Programı

Geliştirmeye başlamadan önce, Avusturya, Belçika (Flanders), Estonya, İtalya, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere farklı ülkelerde kapsamlı araştırmalar yapılmıştır. Ülkeler, yüksek ve düşük teknolojili okulların ve çeşitli çevrimiçi güvenlik yasal ve pedagojik çerçevelerinin iyi bir şekilde temsil edilmesini garanti edecek şekilde seçilmiştir. Araştırma, kapsamlı masaüstü araştırmasını ve paydaş görüşmelerini içermektedir.

Avrupa Okul Ağı, Şubat 2012'de, Haziran ile Aralık 2011 arasında gerçekleşen portalın araştırma aşamasını ve özel tasarım sürecini açıklayan bir rapor yayınladı.

Araştırma raporunun tamamı buradan indirilebilir .

Kurucu paydaşlar

eSafety Label, çok paydaşlı bir proje olarak başlatıldı. Bunun nedeni, bir dizi önde gelen şirketin (Kaspersky Lab, Liberty Global, Microsoft ve Telefonica) ve Avrupa Eğitim Bakanlıklarının (Belçika-Flanders, İtalya ve Portekiz) okulların artan yardım ihtiyaçlarını fark etmesi ve Avrupa Okul Ağı ile güçlerini birleştirmeye karar vermesidir. boşluğu gidermek için. Konsorsiyum, eylemlerinde Avusturya, Estonya ve İspanya'daki Eğitim Bakanlıkları ve eğitim kuruluşları aracılığıyla desteklenmiştir ve giderek daha fazla Avrupa ülkesine yayılmaktadır.

Partner olmak

 

Şimdiki ve gelecek

Çevrimiçi güvenlik alanındaki uzmanlığın yanı sıra eSafety Label girişiminin devam eden popülaritesine dayanan eSafety Label + projesi, Bir sonraki eSafety Şampiyonu Olun, Erasmus+ programı aracılığıyla finanse edildi ve eSafety Şampiyonlarını güçlendirin

·         Avrupa okulları için mevcut ihtiyaçları ve temel öncelikleri haritalayın

·         geniş bir öğretmen topluluğu, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve tüm okul ekosistemi arasında en iyi uygulamaları paylaşın.